W kolorze słońca zupa z cukinii i fasolki szparagowej

Joanna

Obiad

26.08.2018 8:01

W kolorze słońca zupa z cukinii i fasolki szparagowej

ZUPA Z CUKINII I FASOLKI SKŁADNIKI: bulion warzywny z tradycyjnych warzyw: 3 marchewki, 2 pietruszki korzeń, kawałek selera, cebula, 1/2 pora, ząbek czosnku, ziele angielskie, ze 3 liście laurowe 1 cukinia średniej wielkości około 1/2 kg fasolki szparagowej 1 szklanka śmietany 12 lub 18% / opcjonalnie jogurt grecki/ przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, kurkuma dodatek: koperek / szczypiorek/ starty żółty ser – jeden do wyboru, żeby nie przedobrzyć 🙂 PRZYGOTOWANIE – SŁONECZNA ZUPA Z CUKINII I FASOLKI: Gotujemy bulion warzywny – w około 3 l wody przez około 30 minut. Zupa z cukinii i fasolki ma ten dodatkowy plus, ze ma oryginalny smak i zdradzę Wam, że z pewnością zaskoczycie nią swoich gości! Zupę z cukinii i fasolki podajemy z dowolnym dodatkiem, typu koperek, szczypiorek lub żółty starty ser. Do rosołu dodajemy sól do smaku i pieprz oraz rozmaryn /może być zielony lub w postaci suszonego zioła – obojętne/. Polecam Wam pyszne danie – zupa z cukinii i fasolki szparagowej. W między czasie, w osobnym garnku w lekko posolonej wodzie gotujemy oczyszczoną fasolkę szparagową. Zupa z cukinii i fasolki szparagowej smakuje po prostu pysznie! Plastry cukinii klarujemy na masełku na patelni i dorzucamy do gotującego rosołu /bez pozostałych warzyw/. I serwujemy na stole – obiad w kolorze słońca ! Smacznego 🙂 / pozostałe moje przepisy znajdziecie w zakładce KUCHNIA / Słoneczne danie bardzo nam wszystkim posmakowało. I ciepłą śmietanę / jogurt / z wymieszaną przyprawą, wlewamy powoli do zupy, ciągle mieszając. Dolewamy odrobinę gorącego rosołu, aby nam się zupa nie ścięła.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wkawiarence.pl/zupa-z-cukinii-i-fasolki-szparagowej/