Jogurtowy sernik na zimno z borówkami i jagodami

Ciasta
22.08.2018 17:22
Jogurtowy sernik na zimno z borówkami i jagodami

Składniki: Masa sernikowa: 800 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek żelatyny 100 ml gorącej wody 200 ml śmietanki 30% 2 szklanki borówek (świeżych lub mrożonych) Polewa jagodowa: 250 g serka mascarpone 4 łyżki jagód (świeżych lub mrożonych) Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy kilka łyżek jogurtu i energicznie miksujemy na gładką masę. W osobnej misce ubijamy na sztywno mocno schodzoną śmietankę, a następnie dodajemy ją do jogurtu. Sernik wkładamy na kilka godzin do lodówki aby mocno stężał. Sposób wykonania: Jogurt mieszamy z przesianym cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/08/jogurtowy-sernik-na-zimno-z-borowkami-i.html