Składniki: 3/4 szklanki ciemnego ryżu 400 g fasolki szparagowej mamut 1 cebula 2 ząbki czosnku pół zielonej papryki mała chili 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1/4 łyżeczki przyprawy pięciu smaków 1 łyżka czarnego sezamu 2 łodygi grubego szczypiorku olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w paski paprykę, rozdrobniony czosnek, wszystko lekko rumienimy, pod koniec dodajemy przyprawę pięciu smaków, fasolkę, pokrojoną w półplasterki chili, ryż i sos sojowy, smażymy minutę. Fasolkę myjemy, odcinamy z niej brzydkie końcówki, kroimy na mniejsze kawałki blanszujemy 2-3 minuty, odcedzamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/fasolka-szparagowa-z-ciemnym-ryzem/