Smacznego ! P.S. W prostszej i szybszej wersji możecie najpierw wszystkie galaretki schłodzić w lodówce, pokroić w kostkę, wsypać do keksówki i zalać schłodzonym ale płynnym mlekiem z żelatyną. W prostszej i szybszej wersji możecie najpierw wszystkie galaretki schłodzić w lodówce, pokroić w kostkę, wsypać do keksówki i zalać schłodzonym ale płynnym mlekiem z żelatyną. Składniki: - 4 galaretki najlepiej różnego koloru - 3 łyżki cukru - 3 łyżki żelatyny - 500 ml mleka - łyżka naturalnego oleju z migdałów ( można zastąpić cukrem waniliowym) Całość schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.n : Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: Czytelnicy gotują: Całość schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.n : Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: P.S. W keksówce o wymiarach nie mniejszych niż 31 x 12 wyłożonej folią spożywczą wlewam pierwszą galaretkę i wstawiam ją do lodówki do stężenia na ok. 15 minut. W 300 ml gorącej ( nie wrzącej) wodzie rozpuścić żelatynę najlepiej łyżka po łyżce a następnie odstawić do przestudzenia. Na stężałą galaretkę wlewam szklankę mleka z żelatyną i ponownie wkładam do lodówki do schłodzenia.