Kotlety mielone pieczone na kapuście

Beata
Obiad
17.08.2018 12:00
Kotlety mielone pieczone na kapuście

Składniki: 1 mała główka kapusty 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku szczypta ostrej papryki 3 łyżki oliwy sól pieprz bułka tarta do panierowania szczypiorek Kapustę posiekać drobno, włożyć do rondla podlać, wlać 3/4 szklanki wody, posolić i dusić na półtwardo. Mięso mielone włożyć do miski, wbić jajko, dodać namoczoną w mleku bułkę kajzerkę (odcisnąć ją z mleka i rozkruszyć), cebulę pokrojoną w drobną kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, majeranek, papryki, sól i pieprz. Idealny obiad dla całej rodziny trochę w innym wydaniu niż tradycyjne kotlety mielone. Jeżeli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/08/kotlety-mielone-pieczone-na-kapuscie.html