Wilgotna babka cytrynowa z cukinią

Monika
Ciasta
13.08.2018 14:28
Wilgotna babka cytrynowa z cukinią

Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Składniki: ( szklanka 250 ml) (keksówka 26x12) - Mąka pszenna tortowa 2 szklanki - Szklanka startej cukinii na średnich oczkach ( nie odsączamy wody) - jogurt naturalny 1/2 szklanki - olej 1/2 szklanki - sól 1/2 łyżeczki - jajko 2 - cukier szklana - proszek do pieczenia łyżeczka - soda łyżeczka - Skórka otarta z całej cytryny - łyżka soku z cytryny Lukier: - Cukier puder 2/3 szklanki - sok z cytryny łyżka - mleko 1,5 łyżki Przygotowanie: Do miski wsypujemy przesianą mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: Czytelnicy gotuję: W osobnej misce mieszamy trzepaczką jajka z cukrem następnie dodajemy, olej, jogurt, skórką z cytryny oraz sokiem. Wszystko razem przelewamy do miski z suchymi składnikami. Następnie wyjąć z keksówki i polać lukrem. Ciasto okazało się bajeczne :) Pyszne, wilgotne i proste w przygotowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/08/wilgotna-babka-cytrynowa-z-cukinia.html