Składniki: - Kapusta pekińska ok 1 kg - Filet z kurczaka 600 g - Kukurydza puszka - Papryka czerwona duża - Ogórki konserwowe 7 sztuk - Śmietana 18 % 180 ml - Majonez 4 łyżki - czosnek 2 ząbki - Przyprawa do gyrosa 2 pełne łyżki - Olej do smażenia Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Kapustę pokroić do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz kukurydzę z puszki. Kapustę pokroić do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz kukurydzę z puszki. W osobnej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W osobnej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na koniec dodać podsmażony filet z kurczaka. Na koniec dodać podsmażony filet z kurczaka.