Składniki: tortownica 22 cm Masa jogurtowa: 700 ml jogurtu greckiego lub typu greckiego 300 ml śmietanki 30% 4 łyżki ksylitolu lub cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki suszonych ziarenek wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 20 g żelatyny 1/2 szklanki wody do żelatyny garść borówki amerykańskiej Galaretka z mango: 1 dojrzałe mango 300 ml wody 2 łyżki ksylitolu lub cukru 7 łyżeczek żelatyny Przygotowanie: Wlałam do soku z mango z wodą, wymieszałam. Mało z nią pracy tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje, aby potem cieszyć się oryginalnym smakiem i aromatem ciasta. Śmietanę ubiłam z ksylitolem, ziarenkami wanilii i cukrem waniliowym na sztywną masę. Odlałam 150 ml tego soku, namoczyłam w nim żelatynę a jak napęczniała rozpuściłam ją lekko podgrzewając. Jogurtowa pianka z borówkami i galaretka mango. Jak pianka zastygła a galaretka lekko przestygła wylałam ją na ciasto. Przełożyłam obrane mango do garnka, wlałam wodę i zmiksowałam na gładką masę. Jogurt podgrzewałam w garnku tak aby stał się płynny ale nie zagotował się.