Pieczone powidła śliwkowe

kardamonovy

Przetwory

08.08.2018 9:04

Pieczone powidła śliwkowe

Składniki: 2 kg śliwek (najlepsze będą węgierki) pół szklanki cukru (lub więcej, do smaku) (przepis na 4 małe słoiki) Śliwki myjemy, drylujemy (można je pokroić na mniejsze kawałki, wtedy więcej się zmieści w naczyniu do pieczenia), mieszamy z cukrem i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Pozbierajcie naczynia żaroodporne jakie macie w domu, sprawdźcie ile z nich zmieści się w piekarniku, dorzućcie do nich śliwki i pieczcie na potęgę. Podobne przepisy: Pieczone powidła śliwkowe z kakao Powidła śliwkowe z cynamonem Powidła śliwkowe z czekoladą i whisky Czekowiśnia Pieczemy pod przykryciem 3 godziny w 180 stopniach, od czasu do czasu można je przemieszać. I od razu uprzedzam – nie bawcie się w pieczenie jedynie 2 kg owoców. Na drugi dzień pieczemy bez pokrywki około 2 godzin.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pieczone-powidla-sliwkowe/