Składniki: 400 ml jogurtu greckiego 3/4 szklanki wody źródlanej lub przegotowanej 5 ogórków gruntowych 1 duży ząbek czosnku pół pęczka koperku garść orzechów włoskich 1 łyżeczka oliwy extra virgin 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz (przepis na 2-3 porcje) Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w ćwiartki, wycinamy nasiona, kroimy w kostkę. Podobne przepisy: Gazpacho Chłodnik z ogórkami i awokado Chłodnik z kalarepą Chłodnik ze szczawiem i serem wędzonym Chłodnik litewski Chłodnik z ogórkami i rzodkiewkami Chłodnik szczawiowo-ogórkowy Zupa ładnie schłodziła się przez noc i na drugi dzień była jak znalazł. Do miski wlewamy jogurt, wodę, olej i sok z cytryny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/tarator-chlodnik-z-ogorkami-i-orzechami/