Spróbujcie 🙂 Składniki: - 1 bagietka - 2 duże jajka - 3-4 plastry ulubionej wędliny – u mnie schab wędzony parzony** - szczypta granulowanego czosnku - sól himalajska drobna do smaku - pieprz czarny świeżo mielony do smaku - szczypta suszonej bazylii - około 3 łyżki startego żółtego sera - do podania posiekany szczypiorek * można wzbogacić nasze nadzienie o dodatek innych ulubionych przypraw. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę schab wędzony parzony (plasterki ulubionej wędliny), dodajemy około 2 łyżki startego żółtego sera, doprawiamy szczyptą bazylii i granulowanego czosnku, mieszamy. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem. W miseczce roztrzepujemy widelcem jajka z solą i pieprzem (przyprawy w szczególności pieprz powinno być czuć). Po wierzchu posypując jeszcze około 1 łyżką startego żółtego sera (posypujemy miejsce wydrążenia). Bagietkę z farszem wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Zwłaszcza, gdy wrócicie zmęczeni ze wspaniałej wycieczki 🙂 O wycieczce opowiem Wam już wkrótce 😉 Warto 🙂 **opcjonalnie można zastąpić np. drobno pokrojonym wędzonym kurczakiem