Penne all’Arrabbiata – Obiad na lato

Karol
Obiad
02.08.2018 13:45
Penne all’Arrabbiata – Obiad na lato

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Penne allArrabbiata wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 25 min. Penne allArrabbiata Potrzebne składniki 200 g makaronu penne 2 duże lub 3-4 mniejsze świeże (dojrzałe pomidory) 3 łyżki oliwy extra vergine 1 papryczka peperoncino 1 ząbek czosnku kilka świeżych liści bazylii 5 łyżek tartego parmezanu Sposób wykonania Makaron gotujemy na lekko twardo (aldente) w osolonej wodzie. Penne allArrabbiata czyli makaron w pikantnym sosie pomidorowym, koniecznie ze świeżych pomidorów i koniecznie z parmezanem na wierzchu. Świeżość pomidorów, nutka ostrości papryki, dobra oliwa, czosnek i mamy słoneczne danie na naszym talerzu. Odcedzony makaron, również wrzucamy na patelnię i mieszamy całość podsmażając około 1 minuty. Dodajemy na patelnię pomidory, doprawiamy i dusimy przez 2-3 minuty. Proste, szybkie i lekkie danie w sam raz na upały.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/penne-allarrabbiata-obiad-na-lato/