Składniki: 2,5 kg ogórków 3 łyżeczki płaskie soli 2 główki czosnku 3 płaskie łyżki ostrej papryki 1/3 łyżki curry Zalewa 1 szklanka octu (250 ml ) 1/2 kg cukru białego 1/3 szklanki oleju Wykonanie: Ogórki dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na tzw. łódeczki. Jeżeli chcecie komuś sprawić prezent to myślę ,że spokojnie możecie bezpośrednio podać adres osoby, która ma go otrzymać i nie obawiać się ,że nie będzie on atrakcyjnie dostarczony. Jak wiadomo kuchnia to nie tylko produkty, ale również odpowiednie akcesoria, a kiedy jest się do tego kociarzem to wręcz jest to obowiązkowy atrybut. Podaje również link do konkretnie widniejącego fartucha --> strona <-- chodź uważam ,że warto tam się porozglądać nie tylko za fartuchami. Wejdź na stronę www.funnycat.pl gdzie znajdziecie również wiele innych gadżetów dla kociarzy i oczywiście dla samych pupili też. Ogórki w tym roku dopisały, dlatego mam okazję wam przedstawić wersję na ostro. Na wszelki wypadek polecam skosztować czy nadmiar soli nam odpowiada w ogórkach. Do tego bardzo fajna kieszonka na drobiazgi, przyprawy, akcesoria kuchenne. A teraz uwaga , dla wszystkich tych, którzy by chcieli mieć taki fajny fartuch bądź sprezentować go bliskiej osobie :) Na drugi dzień odsączamy nadmiar zgromadzonej wody.