Składniki: - herbatniki ok. 250g - 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku - 1 szklanka cukru pudru - 4 łyżki żelatyny - 1/2 szklanki wrzątku (do żelatyny) - 1 puszka brzoskwiń (ok. 8 połówek) - 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym - 1 litr wrzątku (na galaretki) - forma: 24x24 cm 1. Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w 1/2 szklanki wrzątku, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim herbatniki. 4. Masę serową wylewamy na herbatniki. Na masie gęsto układamy części brzoskwiń (skrojone na paski grubości 1 cm). 5. Ciasto wkładamy do lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.knurr.pl/2018/07/brzoskwiniowy-sernik-na-zimno.html