Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku.

Bogumiła

Desery

31.07.2018 11:41

Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku.

Składniki: 2 jajka 220ml maślanki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g roztopionego masła 350 g mąki pszennej, około 2 szklanki 150 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g czerwonych porzeczek Krem: 100 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 200 g sera ricotta Przygotowanie: Zacznij od wymieszania składników mokrych. Babeczki z porzeczkami W moim przekonaniu najlepszym i najszybszym sposobem na przygotowanie czegoś słodkiego, są babeczki, mufinki etc. Niewiele osób też wie, że bardzo dobrze nadaje się do wytrawnych dań np: Ostatnio widziałem podczas tak zwanej nocy śledzioźerców, śledzia podanego z czerwoną porzeczką. Nie zapominajmy o słodyczach, a najbardziej o atencję proszą babeczki z porzeczkami. W tym okresie optymalnym rozwiązaniem są babeczki z porzeczkami. Lekko słony krem i jego jedwabista struktura idealnie wsparła babeczki z porzeczkami. Krem który wylądował na wierzchy powstał na bazie ricotty i muszę przyznać, że sprawdził się naprawdę super. Przepis krok po kroku Babeczki z porzeczkami. Polecam babeczki z porzeczkami, są naprawdę cudowne. Owoc drugiego obiegu Choć porzeczka uważana jest przez wielu, za owoc drugiego obiegu, ja uważam że jest mocno niedoceniana. Przypomnę Wam jeszcze, że mam na stronie fajny przepis na inne babeczki! Babeczki z porzeczkami. Następnie dodawaj po łyżce składniki suche do mokrych, mieszając trzepaczką aż do dokładnego połączenia składników. Gotową masą napełniaj papilotki, przełóż do odpowiedniej formy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/babeczki-z-porzeczkami-przepis-krok-po-kroku/