Składniki: Beza: Krem: 250 g serka mascarpone 20 g skondensowanego mleczka w tubce o smaku czekoladowym / kawowym 5 łyżek Cappuccino o smaku czekoladowym ok. 5 łyżek dżemy jagodowego / porzeczkowego Wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z skondensowanym mlekiem, następnie dodajemy porcjami Cappuccino i miksujemy do połączenia się składników. Bezę smarujemy dżemem, na dżem wykładamy nasz krem cappuccino i zwijamy ją zaczynając od krótszego boku za pomocą papieru do pieczenia , w który owijamy roladę i schładzamy przez ok. 3 godziny, najlepsza jest oczywiście na drugi dzień. Gotową masę bezową przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 35 równomiernie ją rozprowadzając na całej powierzchni blaszki i pieczemy przez 20 minut. Bezowa rolada z kremem cappuccino - czyli coś na co miałam smak już od jakiegoś czasu i postanowiłam ją zrobić. Nie jest to też typ kruchej łamiącej się bezy co ułatwia nam zwijanie rolady.