Domowy budyń czekoladowy

Anna
Desery
29.07.2018 11:50
Domowy budyń czekoladowy

MNIAM :) Składniki: - 500 ml mleka - 2 łyżki kakao/60 g czekolady gorzkiej, - 2 żółtka, - ok. 1-2 łyżki cukru/ksylitolu (do smaku), - ok. 30 g mąki ziemniaczanej, - cukier puder, borówkę amerykańską i jeżyny do dekoracji. Jeśli budyń ma być podawany na zimno - polecam przykryć go od razu folią spożywczą tak, aby folia dotykała powierzchni budyniu - w ten sposób na budyniu nie utworzy się kożuch. Gdy za oknem panuje przeraźliwy upał, a chcemy zjeść coś słodkiego, polecam domowy budyń czekoladowy (najlepiej schłodzony), podany z jeżynami i borówką amerykańską. Do gotującego się mleka dodajemy posiekaną czekoladę (kakao najlepiej wymieszać w szklance razem z niewielką ilością mleka). Dodajemy mleko z żółtkami, ksylitolem i mąką ziemniaczaną, szybko mieszamy trzepaczką, aby nie powstały grudki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2018/07/domowy-budyn-czekoladowy.html