Na blogu znajdziecie również przepis na ptysie z bitą śmietaną, którą możecie również wykorzystać do przełożenia eklerów. Ułożyć cztery maliny na kremie i przykryć drugą połówką eklera Polewa 100 g czekolady mlecznej 100 g śmietany kremówki 36% Śmietanę podgrzać tak, aby była gorąca, ale nie gotować. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie dodawać stopniowo wystudzony budyń stale ucierając. Przepis na ptysie znajdziecie tutaj Składniki na 12 eklerów Krem 1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo maliny Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudzić. Ciasto 4 jajka 200 g mąki 80 g masła 250 ml wody szczypta soli Przełożyć krem do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskać na jedną połówkę eklera. Za pomocą szprycy wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem podłużne eklery.