Ser 1 kg sera twarogu 1 szklanka cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki cukru waniliowego 150 g masła 2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na gładką masę. Dodatkowo 200 g herbatników posypka czekoladowa Polewa 100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Kiedy zacznie już bulgotać wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie gęsta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/09/sernik-gotowany.html