🙂 Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 4 łyżki masła Dno blachy o wymiarach 36×20 wykładamy papierem do pieczenia. Krem śmietankowy: 500ml śmietanki 30% 2 galaretki malinowe 125ml wody Do 125ml zagotowanej wody, wsypujemy do niej 2 opakowania galaretki malinowej i dokładnie mieszamy trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia się składników. Dodatkowo: 2 opakowania galaretki malinowej 1 kg dowolnych owoców – w moim przypadku malin i borówek amerykańskich 2 opakowania galaretki malinowej rozpuszczamy w 400ml gorącej wody. Na koniec przesiewamy mąki wraz z proszkiem do pieczenia, w dwóch, albo trzech porcjach i delikatnie mieszamy szpatułką. Przygotowanie biszkoptu: Biszkopt okrajamy z każdej strony ostrym nożem, wyjmujemy z blachy i przycinamy lekko wierzch, aby wyrównać ciasto. W momencie, gdy galaretka jest lekko ciepła, ale jeszcze nie tężeje, ubijamy mikserem kremówkę na sztywno. Nasączenie biszkoptu: 1/2 szklanki mocnej herbaty z cukrem sok wyciśnięty z jednej pomarańczy Następną warstwą jest krem śmietankowy o delikatnym posmaku malinowym, a całość zwieńczona jest galaretką z owocami. Układamy na nim połowę owoców i lekko wciskamy je w krem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy partiami cukier i miksujemy. Delikatne i bardzo smaczne ciasto owocowe przekładane kremem czekoladowym na bazie nutelli i mascarpone. Pozbywamy się papieru do pieczenia i z powrotem wkładamy ciasto do blaszki. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy i mieszamy.