Składniki na krem śmietankowy: 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 1 galaretka agrestowa na 200ml wody cukier puder do smaku, około 5-8 łyżek Galaretkę rozpuszczamy w 200ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Składniki na masę agrestową: 1kg agrestu zielonego (ja użyłem czerwonego) 2 budynie śmietankowe 500ml wody 1 galaretka agrestowa 1/3 szklanki cukru Agrest przekładamy do garnuszka, dodajemy cukier, 250ml wody i czekamy, aż masa się zagotuje. Na wierzch: 1 galaretka agrestowa na 400ml wody Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wylewamy na krem śmietankowy i wstawiamy ponownie do lodówki na 2-3 godziny. Budynie rozrabiamy w pozostałej ilości wody i dodajemy je dopiero w momencie, gdy masa się zagotuje. Schłodzoną kremówkę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywną masę. Na koniec dodajemy galaretkę agrestową i mieszamy do momentu jej rozpuszczenia.