Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

Mikołaj
Ciasta
16.12.2018 17:53
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

opakowanie mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki cukru pudru Tortownicę o średnicy 26cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy biszkopty. Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka firmy Piątnica 250 g śmietanki 30% lub 36% 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 1 mała paczka (ok. 100 g) biszkoptów Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki mleka, dodajemy do masy, a następnie szybko mieszamy trzepaczką do momentu połączenia się żelatyny z twarogiem. Zamrożone truskawki kroimy na pół i układamy na wierzchu sernika, zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/sernik-na-zimno-z-truskawkami/