Kawałki jabłek przekładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody (ilość wody należy dostosować do rodzaju jabłek, nasze były bardzo soczyste więc na 1 garnek przypadało ok. pół szklanki wody). Sposób przygotowania: 1. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na drobne kawałki (z 10 kg jabłek otrzymamy około 3 pełnych 5-litrowych garnków pokrojonych jabłek).2. 4. Pod koniec smażenia dodajemy cukier (ilość zależy od rodzaju jabłek, nasze były słodkie, do jednego garnka dodaliśmy ok. 1/3 szklankę cukru), mieszamy. Jeśli nie chcemy, aby pojedyncze kawałki jabłek były widoczne w naszym musie, możemy wspomóc się tłuczkiem i rozdrobnić je uzyskując jednolitą konsystencję.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.knurr.pl/2018/07/smazone-jabka-z-przepisu-babuni.html