Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią

Magdalena
Ciasta
27.07.2018 9:46
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią

W pierwszym przypadku urządzenie z łatwością poradziło sobie z mocno zamrożonymi owocami, a w drugim w kilka chwil rozdrobniło orzechy. Zobaczcie sami na pierwszym zdjęciu jak mała łapka zamierza się na jedną podczas, gdy mama próbuje zrobić zdjęcia 😉 Ostatnio dostałam dużą ilość cukinii. Na pewno nie raz jeszcze pokażę Wam jak bardzo przydatny jest w kuchni. Są tak wyprofilowane, że docierają do każdego miejsca w pojemniku i z łatwością posiekają nawet wyjątkowo twarde produkty. Na pewno się z nim nie rozstanę i szczerze (!) Kroi, sieka, szatkuje, ubija, uciera, miksuje, wyciśniecie nim sok z cytrusów, przygotujecie koktajl, puree, a nawet piękne spirale z warzyw. Dziś zapraszam Was na babeczki, w których składzie znajdziecie cukinię. O tym przeczytacie na końcu wpisu w moim małym podsumowaniu po ponad 3 miesiącach stosowania. Gdy pierwszy raz je przygotowywałam obawiałam się smaku, ale pozytywnie się zdziwiłam, choć od tamtego czasu udoskonaliłam przepis. Składniki: (na 12-14 babeczek w zależności od wielkości papilotek) UWAGA! Przyznam Wam szczerze, że bardzo lubię cukinię (nie tylko w tradycyjnym leczo 😉 ). Powód jest prosty nie przepadam za jej tarciem (zwłaszcza w takich ilościach). Po sprawdzeniu zniknie niniejszy komunikat i pojawi się przepis na babeczki. Ze względu na zgłaszane problemy z przepisem, będzie on ponownie sprawdzony i zaktualizowany. Zdarzyło mi się już nie raz, że któraś misa mi upadła (no cóż… dzieci, pośpiech). Spójrzcie na przepis na Shake truskawkowy lub orzechowo-czekoladową babkę. A teraz zapraszam na pyszną czekoladową babeczkę z cukinią. Mogą się założyć, że mało kto zgadnie, że to właśnie cukinia jest jednym ze składników 😉 Obecnie zachęcam do spróbowania innych pysznych czekoladowych wypieków: Jeśli szukacie przepisu na babeczki polecam m.in.: Przygotowanie: Smacznego Wszystkie ostrza i tarcze wykonane są z profesjonalnej stali Sabatier® Ostrza mają zdolność do samoostrzenia. Jeśli nie powiecie rodzinie co dodaliście do babeczek nawet jej nie wyczują. Elementy plastikowe, które mają kontakt z żywnością są wolne od BPA. Premium tarcie cukinii w ogromnych ilościach jest czystą przyjemnością. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry A do tego (co dla mnie jest ogromną zaletą) niezwykle łatwo się go czyści.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/wilgotne-czekoladowe-babeczki-z-cukinia/