Składniki: 4 małe papryki 100 g kaszy jaglanej 150 g boczniaków (można zastąpić pieczarkami) 100 g boczku 50 g sera cheddar (z innym żółtym serem też będzie ok) nieduża cebula 2 ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki Przychodzę dzisiaj z przepisem na faszerowane papryki, które mogą się wydawać oklepanym tematem, ale myślę, że w tym temacie wciąż jest wiele nowego do zrobienia! Takie papryki możesz zrobić na lekki obiad dla jednej lub dwóch mało głodnych osób, ale też możesz podawać po jednej w ramach przystawki przed głównym posiłkiem. Kasza jaglana jest lekka, ser cheddar podbija smak, ale faktyczną gwiazdą jest tu boczek i boczniaki. Poziom trudności oznaczyłam jako średni, ale to dlatego, że musisz osobno ugotować kaszę, osobno podsmażyć składniki i na koniec wszystko upiec.