Składniki (na 2 osoby) 1 szklanka kaszy pęczak lub więcej – weź tyle, ile chcesz 2-3 łyżki czarnej lub zielonej soczewicy (opcjonalnie) – ja użyłam czarnej duża garść bobu 6-7 kurek spora szczypta tymianku spora szczypta oregano sól, pieprz szczypta kolendry szczypta kardamonu kilka łyżek oliwy z oliwek natka pietruszki 3. Do gotującej się kaszy dodajemy tymianek, kolendrę, oregano, sól i pieprz do smaku, tak, jak lubimy. 7. Cieszcie się smakiem! Sałatkę można podać jako propozycję do obiadu mięsnego lub do letniej kolacji ze świeżym pieczywem. 2. W osobnym garnuszku gotujemy w lekko osolonej wodzie bób. Wlewamy ok. 250ml wody i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. 4. Oczyszczone kurki kroimy na kawałki i dorzucamy do gotującej się kaszy. Połączyłam w niej kaszę pęczak, gotowany bób, moje ulubione kurki oraz przyprawy. 5. Do gotowego dania dodajemy ugotowany bób pozbawiony łupinek.