Jak dla mnie ideał 😀 Spróbujcie i Wy 🙂 Składniki: 1/2 puszki tuńczyka w oleju 1 pełna łyżka prażonego słonecznika z solą – u mnie Skubany PanSnack 1 jajko* 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki czarny mielony pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia Dodatki: 2 pomidory, świeżo mielony kolorowy pieprz. Pyszne kotleciki z tuńczyka z dodatkiem chrupiącego słonecznika i zielonej pietruszki. Nie ma jak trochę poskubać 😉 Nie ma jak czasem sobie poskubać 😉 Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie ćwiartki pomidorków oprószone świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką. Dodajemy 1/2 puszki tuńczyka, całe jajko, bułkę tartą (najpierw mniej, potem w razie potrzeby dosypujemy), posiekaną zieloną pietruszkę i pieprz do smaku. A jeśli nie zjecie całego słonecznika od razu, to polecam Wam dodać go do kotlecików z tuńczyka. Słonecznik zazwyczaj jadam na wycieczce lub z mężem w domu przed telewizorem. Wszystko dokładnie mieszamy, z masy formujemy małe kotleciki (około 4 sztuk). Bardzo lubię słonecznik niestety niektóre firmy strasznie go przesalają lub jest zbyt wypieczony, albo połowa paczki to puste łupinki.