Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym

Obiad
24.07.2018 9:16
Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym

Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 200 g makaronu typu kolanka, penne, farfalle lub innego z pszenicy durum – 500 mielonego mięsa drobiowego – 3-4 łyżki bułki tartej – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – sól, pieprz, oregano – 1 łyżka oliwy – pół cebuli drobno posiekanej – 2 fileciki anchois (opcjonalnie) – 4 ząbki czosnku – 2 szczypty chili – 350 g passaty pomidorowej – 300 ml bulionu – oliwa – świeża bazylia – tarty parmezan lub grana padano Do mięsa dodaj przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku, sól pieprz, łyżeczkę oregano, natkę pietruszki i bułkę tartą. Tak przygotowane danie dopraw jeszcze solą, pieprzem i chilli i gotuj 10-15 minut aż makaron będzie miękki. Pulpeciki obsmaż na 2 łyżkach oliwy, tak aby mięso nie było surowe a pulpeciki lekko się zezłociły. Bardzo lubię takie jednogarnkowce, często robię je dzień wcześniej kiedy potrzebuję pysznego i szybkiego obiadu do pracy, który dodatkowo mogę łatwo podgrzać w kuchence mikrofalowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/makaron-z-pulpecikami-w-sosie-pomidorowym/