Dlatego zawsze mam zapas torebek do lodu Stella Składniki: - 1 mała filiżanka kawy - około 1/4 kubka zimnego (!) mleka - 2 łyżki sosu czekoladowego - 3 większe kostki (kulki) lodu* - czekoladowa posypka na wierzch *kotki lodu przygotowałam w torebkach do lodu Stella Przygotowanie: Na dno większego pucharka lub wysokiej szklanki wlewamy 2 łyżki sosu czekoladowego. W letnie dni w mojej lodówce nie może zabraknąć kostek lodu. Powinny nam wówczas zostać już dwie warstwy – spienione mleko, a pod nim pyszna czekoladowa kawa. Na koniec wlewamy ostrożnie małą filiżankę kawy (u mnie lekko przestudzona). Mieszamy tuż przed wypiciem, dzięki czemu nasza kawa połączy się z czekoladowym syropem. Od takiej kawy mogą zaczynam dzień (oczywiście wcześniej śniadanie 😉 )