Szczególnie spodoba się tym z was, którzy lubią pieczarki 🙂 Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami – makaron z pulpecikami Makaron z pieczarkami i bakłażanem Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 200 g makaronu typu oricchiette – pół bakłażana pokrojonego w kostkę – 1 szklanka posiekanych w plastry pieczarek – 3 ząbki czosnku – pół cebuli – 400 ml passaty pomidorowej – 1 szklanka wody – sól, pieprz – 2 łyżki oliwy – posiekana natka pietruszki Ten przepis przygotowałam już jakiś czas temu, z myślą o książce kulinarnej z przepisami na kolacje na ciepło i zimno, które zrobisz w 40 minut. Zostaw na minimum 10 minut aby wyciągnąć trochę wilgoci, jeśli masz czas bakłażan może odciekać nawet 30 minut. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 10 minut, w zależności od tego jakiego makaronu użyjesz i jak szybko zrobi się miękki. Dziś mam dla Was przepis na pyszny makaron w wersji warzywnej.