Jogurtowe muffiny z borówkami PYSZNE

Desery

02.08.2017 13:28

Jogurtowe muffiny z borówkami PYSZNE

Ilość porcji: 17 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 180 g jogurtu naturalnego – 2 jajka rozmiar M – 120 ml oleju rzepakowego – 100 ml mleka – 350 g mąki pszennej – pół szklanki drobnego cukru do wypieków – 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – płaska łyżeczka sody – 1 szklanka borówek Przygotowanie: W miskach wymieszajcie osobno składniki mokre i suche: mokre: olej, jaja, mleko, jogurt, oraz suche: mąka, cukier, proszek do pieczenia, soda, cukier z prawdziwą wanilią. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe – muffinki z borówkami MUFFINY Z BORÓWKAMI Za 1 h wpadali goście a muffiny stały już na stole i czekały na nich. Z podanej ilości ciasta mi wyszło aż 17 muffinów, dlatego pieczenie musiałam rozłożyć na 2 razy. Ja zawsze wkładam 2-3 papierki do jednego zagłębienia, dzięki temu papier papilotki nie jest mokry i muffiny wyglądają ładniej. Pomyślałam zatem o muffinach, przecież wystarczy zmieszać składniki mokre i suche, dodać owoce i dosłownie na chwilę wrzucić do piekarnika. Na wierzchu każdego muffina połóżcie jeszcze 1-2 borówki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/jogurtowe-muffiny-borowkami/