oliwy lub oleju 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej sól, pieprz opcjonalnie – ketchup (u mnie Heinz) Ryż gotujemy na sypko wg instrukcji podanej na opakowaniu. Trochę żałuję, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo tak przyozdobiona sałatka wyglądała pięknie;) 2 woreczki ryżu 3 dymki ze szczypiorkiem 1-2 pęczki rzodkiewek 2 mini sałaty rzymskie 5 jajek 1/4 szkl. Ja co prawda jakoś nie mogłam finalnie złapać smaku, więc na sam koniec polałam jeszcze sałatkę ketchupem – taka opcja okazała się wizualnym i smakowym strzałem w dziesiątkę. Spodziewajcie się więc kilku ciekawych przepisów na sałatki właśnie;) Tym razem prezentuję Wam sałatkę ryżową z jajkami, rzodkiewką, sałatą rzymską oraz dymką. Ryż, białą część dymki, rzodkiewki oraz sałatę rzymską i pokrojone jajka łączymy ze sobą w misce. Trzy z nich kroimy w grubą kostkę, a dwa na ćwiartki. Gdy jest coraz cieplej lubimy przygotowywać je na kolację, do grilla, a nawet zastępować nimi główny posiłek.