Wrapy z awokado i śmietankową pastą z kolendrą - 2 garście kolendry - serek kremowy Hochland Śmietankowy w krążku (4 trójkąciki) - awokado - 4 liście sałaty - pieprz - 2 tortille Wrapy z kurczakiem i kremową pastą paprykową - pół czerwonej papryki - 1 bloczek sera kremowego Hochland Emmentaler - pojedyncza pierś z kurczaka - 4 liście sałaty - 2 łyżeczki ziół prowansalskich - łyżka oleju - 2 tortille Wrapy z tofu i pastą orzechową - 2 garście orzechów - ½ kubka sera kremowego Hochland Gouda - 50 g tofu - łyżka sosu sojowego - łyżka miodu - łyżeczka sezamu - 2 tortille Orzechy blendujemy lub drobno siekamy. Mam nadzieję, że z przyjemnością przygotujecie takie pasty, a także same wrapy 🙂 Z podanych proporcji wystarczy Wam składników na 2 wrapy każdego rodzaju. Tym razem przygotowałam dla Was trzy rodzaje wrapów – jedne z kurczakiem, drugie z awokado, a trzecie z tofu. Tortillę smarujemy przygotowaną pastą paprykową, kładziemy na nią kawałki kurczaka, 2 liście sałaty i zawijamy torttillę. Tortillę smarujemy wcześniej przygotowaną pastą, kładziemy na nią kawałki awokado, 2 liście sałaty i zawijamy torttillę. Łączymy z serkiem Gouda – serek gouda jest lekko słodkawy, dlatego komponuje się z orzechami doskonale. Przygotowywanie past było dla mnie wyzwaniem i ciekawym doświadczeniem kulinarnym – powiem szczerze, że takie pasty mogą być również świetnym dodatkiem do kanapek, ale także można podać je z krakersami czy nachosami. Do kurczaka przygotowałam pastę paprykową, do awokado pastę z kolendry, a do tofu pastę orzechową. Tortillę smarujemy wcześniej przygotowaną pastą, kładziemy na nią kawałki tofu, posypujemy sezamem i zawijamy torttillę. Smażymy na suchej patelni, najlepiej grillowej, do momentu, aż wrap się delikatnie zarumieni.