Czekoladowy sernik na zimno

Ewa
Ciasta
19.07.2018 9:28
Czekoladowy sernik na zimno

Jedną/dwie łyżki masy dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, mieszamy – jeśli ładnie się połączy, dodajemy ją do reszty masy i miksujemy (jeśli żelatyna zbije się w grudki, ponownie podgrzewamy ją na malutkim ogniu, powtarzając cały proces). Sernik: 700 g serka kremowego, śmietankowego np. philadelphia lub Twój Smak 250 g kremu czekoladowo-orzechowego, typu nutella (nie ważyłam, dałam około 4-5 łyżek) 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Te, które były wówczas dostępne zupełnie się już do tego nie nadawały, co najwyżej do koktajlu, dlatego też serniczek taki, jak w oryginalnej wersji. Udostępnij Zapisz Gdy planowałam przygotowanie tego serniczka, w wyobraźni widziałam go w towarzystwie truskawek w czekoladzie. Chciałam roztopić czekoladę, otoczyć w niej truskawki, gdy czekolada stężeje poukładać je na biszkoptach i zalać masą serową. Jeśli nie chcecie spędzać w kuchni dużo czasu, a jednak mimo wszystko lubicie różne łakocie, bardzo go Wam polecam. Jest doskonały dokładnie taki, jaki jest:) Muszę jeszcze nadmienić, że to jeden z najszybszych deserów jakie ostatnio robiłam. Dodatkowo: ok. 150 g biszkoptów posypka czekoladowa Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody (mniej więcej 1/3 szklanki) i odstawiamy do napęcznienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/07/19/czekoladowy-sernik-na-zimno/