Babeczki kakaowe z budyniem

Krzysztof
25.05.2014 20:04
Babeczki kakaowe z budyniem

Przepis

Składniki:

Ciasto:

15 dag mąki

5 dag masła

5 dag cukru pudru

jajko

łyżka kakao

szczypta soli

budyń waniliowy

Nadzienie:

1,5 szklanki kremówki

3 łyżki cukru

miąższ z połowy laski wanilii

Mąkę łączę z cukrem, kakaem, i solą. Dodaję masło i jajko. Zagniatam ciasto. Foremki smaruję masłem. Wylepiam cienką warstwą ciasta. Odstawiam do lodówki. Budyń gotuję na kremówce z cukrem i miąższem z wanilii. Studzę. Nakładam do foremek. Resztę ciasta wałkuję, wykrawam krążki i przykrywam babeczki. Nakłuwam widelcem i piekę 25 minut w 195 st. C.