Polecam :). Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 125 g masła 2 żółtka pół łyżeczki soli 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 1 dość duży brokuł 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 3 jajka 100 ml kwaśnej śmietany 12% lub 18% pół łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz olej do smażenia opcjonalnie - kilka plastrów pomidora opcjonalnie - około 150 g startego żółtego sera Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę przesiać i wymieszać z solą. Kruche, maślane ciasto ( bo jeśli kruche ciasto to tylko na prawdziwym maśle ) i wyraziste w smaku warzywno - serowe nadzienie. Bardzo lubię wszelkie tarty na słodko, ale te na słono lubię nie mniej :). Dodać żółtka, pokrojone w kostkę zimne masło i szybko zagnieść ciasto, dodając w trakcie zimną wodę. W międzyczasie brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Na podpieczonym i przestudzonym spodzie ułożyć brokuła oraz pokrojony w kostkę ser feta. Tarta najlepiej smakuje na ciepło, ale i na zimno jest ok :). Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Nadzienie: Cebulę pokroić w kostkę i lekko zrumienić na oleju.