, obranych ze skórki i pokrojonych w dużą kostkę 50 g ksylitolu 1 łyżka skrobii kukurydzianej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ½ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki soli kruszonka 125 g mąki pszennej 125 g mąki owsianej lub zmiksowanych płatków owsianych 50 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody ½ łyżeczki soli 100 g masła pokrojonego w kostkę 125 g maślanki lub mleczka kokosowego w przypadku alergii na białka mleka 1 jajko + 15 ml maślanki/mleczka kokosowego do posmarowania wierzchu ciasta Przygotowanie A teraz krótka anegdotka: brzoskwinie pod kruszonką rzeczywiście wyjątkowo dobrze przyjęły się u nas w tym roku i świetnie sprawdziły się jako ciasto/tort urodzinowy na pierwsze urodziny Asi, które spędzaliśmy na wsi, gdzie mamy przenośny piekarnik, w którym nie da się regulować temperatury. , dlatego jest to z pewnością przepis kuloodporny! brzoskwinie pod kruszonką Drukuj Przepis na formę 23x33 cm Składniki brzoskwinie 9 średnich brzoskwiń Tak się cieszę, że mogę podzielić się tym przepisem na brzoskwinie pod kruszonką. Do dziś brzoskwinie kojarzą mi się z czymś ekstra, czymś nieco bardziej wysublimowanym niż zwykłe jabłka. Tylko spójrzcie na te cuda: Te słodkie i soczyste owoce, których sok zalewa palce przy każdym kolejnym gryzie są jednym z moich ulubionych. Opcja 2: suche składniki kruszonki rozdrabniamy pulsacyjnie z masłem w robocie do powstania grubych okruchów. Jeśli starczy wam odwagi, ciepłe brzoskwinie pod kruszonką podajcie z gałką lodów. ? W tymże piekarniku brzoskwinie pod kruszonką wyszły ? W każdym razie pizzę trzeba w nim piec między 30 a 45 minut ???. Dlatego brzoskwinie pod kruszonką są tak pysznym letnim deserem. Przy pomocy widelca bądź ostrza do ciasta kruchego rozdrabniamy masło łącząc z suchymi składnikami. Gdy masło będzie już dobrze rozdrobnione dodajemy maślankę/mleczko kokosowe i mieszamy widelcem/ostrzem do ciasta kruchego.