Składniki na 8 sztuk: - 4 pół bagietki - 350 g pieczarek - 100 g startej mozzarelli - 12 plasterków salami u nas z pomidorami - świeża rukola - 1 czerwona cebula - 1 łyżka masła klarowanego - sól - ketchup, majonez lub ulubiony sos 1. Plasterki salami kroimy również na pół. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim przekrojone bagietki. Na każdą dajemy usmażone pieczarki, po pieczarkach posypujemy serem i układamy na serze po 3 połówki salami. 6. Wyjmujemy, na bagietki dajemy majonez/ketchup lub sos, co kto lubi i dajemy umytą rukolę. Zapiekanki z salami i rukolą niedziela, lipca 15, 2018 10 mięso , nowe , przekąski , urodziny , zapiekanki Dzień dobry :-) 3. Pół bagietki kroimy na pół.