2 polędwiczki z indyka (około 500 g) kilka suszonych pomidorów z oleju kilka zielonych oliwek szklanka żurawiny 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki kurkumy sól pieprz świeża dymka lub natka pietruszki 1. Suszone pomidory kroję w paski, oliwki w plasterki i dorzucam do reszty na patelnię, dodaję też żurawinę, podsmażam około 2 minuty i dodaję śmietankę (jeśli ktoś woli więcej sosu, to śmietanki śmiało można dodać więcej), mieszam, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Na patelni rozgrzewam olej z suszonych pomidorów (tak 2 łyżki), wrzucam pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, pokrojone w paski mięso i czosnek przepuszczony przez praskę. Indyk z suszonym pomidorem, oliwkami zielonymi, żurawiną i sosem śmietanowym. Lubię takie obiady, jak muszę szybko coś wyczarować, a wszyscy chcą żeby było smacznie. Podsmażam, aż mięso będzie usmażone. 2.