- Biszkopty podłużne 120 g - Masło 50 g ( w temperaturze pokojowej) - Galaretka czerwona 2 opakowania ( użyłam wiśniowej) - Czereśnie 750 g Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Przygotowanie: Budynie Wmieszać w 100 ml mleka a pozostałe 500 ml zagotować. Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału Do budyniu dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się masło i połączenia składników. W tym czasie galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklankach wrzącej wody. Masę budyniową przelać do tortownicy, równomiernie rozsmarować i odstawić do lodówki do schłodzenia na ok. 30 min. Składniki: (tortownica 24 cm) - Mleko 600 ml - Budyń śmietankowy 2 opakowania.