składniki: ok 2 l bulionu 2 średnie marchewki ( ok 200 g ) 3 średnie kalarepy ( ok 600g po obraniu ) 10 liści kalarepy ( bez łodyżek ) 3 łyżki posiekanego koperk 100 g ryżu 100 ml śmietanki 30% 400 g mięsa mielonego, u mnie łopatka wieprzowa sól, pieprz 1 lyżka mąki ryżowej 3 łyżki wody lub bulionu Marchewkę i kalarepę pokroić w małą kostkę. Dodać 3 łyżki wody oraz mąkę ryżową i dokładnie wyrobić. Dodać 3 łyżki wody oraz mąkę ryżową i dokładnie wyrobić. Jak zupa sie zagotuje dodać ryż oraz posiekany koperek. Do garnka wrzucić również pokrojone liście kalarepy. Jak zupa sie zagotuje dodać ryż oraz posiekany koperek. Do garnka wrzucić również pokrojone liście kalarepy. Jak się zagotuje wrzucić pokrojone warzywa. Jak się zagotuje wrzucić pokrojone warzywa. Całość gotować aż warzywa i ryż będą miękkie. Całość gotować aż warzywa i ryż będą miękkie. Liście kalarepy posiekać na mniejsze kawałki.