Składniki: - 3 średnie czerwone papryki - 1 średnia cukinia - 350 g pieczarek - 350 g dobrej jakości parówek / cienkich kiełbasek - 1/2 małego słoiczka przecieru pomidorowego ok. 75g - 1 średnia cebula - 1 duży / 2 małe ząbki czosnku - olej - sól morska, pieprz kolorowy, papryka ostra, papryka czerwona Wykonanie: Oczyszczamy, obieramy i kroimy w kostkę i plastry (dot. pieczarek), paprykę, cukinię, pieczarki. W międzyczasie na niewielkiej również ilości tłuszczu smażmy cebulę pokrojoną w piórka, przeciśniętym czosnkiem i pieczarkami aż wszystko się nieco zarumieni. Parówki kroimy na mniejsze kawałki, w moim przypadku na półksiężyce i również podsmażam na patelni. Pokrojoną paprykę podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju doprawiając papryką słodką i ostrą przez 3-5 minut. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie bądź jeżeli wolimy chrupiące, dodajemy przecier, pieczarki wraz cebulą i czosnkiem i podsmażone parówki. Nie ukrywam ,że tego typu dania są moimi ulubionymi, bo jak to zawsze podkreślam wolę upiec 4 ciasta niż jeden obiad. Dlatego jak widać stworzyłam sobie danie w sam raz pod siebie.