Pulpety wieprzowe w pomidorach pieczone na ryżu – składniki: Ryż: 3 woreczki ryżu parabolicznego 300 g 500 ml rosołu Pulpety: 80 dag mięsa mielonego z łopatki czerstwa kajzerka namoczona w mleku 2 jajka 100 ml wody lub rosołu sól i pieprz Sos: puszka pomidorów krojonych w zalewie własnej 1 ząbek czosnku 1 nieduża cebula biała łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka cukru 100 ml czerwonego wytrawnego wina kilka listków świeżej bazylii lub płaska łyżeczka suszonej pieprz, sól, pieprz cayenne jako przyprawy. Pulpety wieprzowe w pomidorach pieczone na ryżu, to bardzo fajny pomysł na podanie zwyczajnego obiadu w inny niż dotychczas sposób. Pulpety wieprzowe w pomidorach pieczone na ryżu – wykonanie: Na dno naczynia do zapiekania wysypać ryż. Pulpety wieprzowe w pomidorach pieczone na ryżu wyjmujemy i podajemy gorące. Smacznego! Pulpety wieprzowe w pomidorach pieczone na ryżu Już dawno temu piekłam w podobny sposób kurczaka z warzywami (tutaj przepis), którego wciąż często odwiedzacie i bardzo chwalicie, więc zapraszam po podobną propozycję 🙂 Wszystkim znane kotlety z ryżem, czy pulpety wieprzowe w pomidorach to danie pewnie dla wielu “przejedzone. W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić na nią posiekany czosnek, cebulę, zioła i podsmażać 5 minut. Idealnym rozwiązaniem jest ułożenie warstwy suchego ryżu, zalanie go aromatycznym rosołem, ułożenie pulpetów w zgrabnym rządku i zapieczenie. Na końcu doprawić do smaku koncentratem, solą, pieprzem i ewentualnie cukrem, by sos był leciutko słodki.