Dziś zapraszam Was na pyszny sernik z galaretką i owocami lata :) - 1 kostka masła (200g), - 1,5 szklanki cukru pudru, - herbatniki maślane kakaowe (ok. 20 sztuk), - 1 jajko, - 1 kg twarogu naturalnego do serników (w wiaderku np. Biedronka), - 2 budynie waniliowe bez cukru (np. Winiary), - 2 galaretki porzeczkowe (np. Gellwe), - 750 ml wrzątku, - garść malin, porzeczki: czerwonej, czarnej oraz garść truskawek. Pieczemy na termoobiegu 180°C ok. 1 godz. do wyrośnięcia i zarumienienia sernika (powinien być wyrośnięty na środku). W tym czasie gotujemy wodę na galaretki (ok. 750ml wrzątku) zalewamy, mieszamy i studzimy. Wkładamy sernik do lodówki na 3-4 godz. kroimy po zastygnięciu galaretki. Herbatniki wykładamy na papier do pieczenie (blaszka ok. 25x30 cm).