Szybki makaron bolognese

Malgorzata

Obiad

03.07.2018 9:55

Szybki makaron bolognese

2 cloves of garlic, minced 1 large tbsp of tomato paste 3/4 cup of dry red wine 1 tsp of dried oregano 5 tablespoons of milk sugar, salt, pepper vegetable oil for frying cooked pasta for serving grated cheese for serving Preparation: Heat a large pan over high heat with a few tbsp of oil, add onion and carrots, season with salt and pepper and cook for 2-3 minutes until softened. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki, starte na tarce 1 cebula, starta na tarce 1 puszka 400 g krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina łyżeczka suszonego oregano 5 łyżek mleka cukier, sól, pieprz olej roślinny do smażenia ugotowany makaron do podania starty ser do podania Przygotowanie: At the end of cooking, add milk, then season with sugar, salt and pepper to taste and serve with your favorite pasta sprinkled with grated cheese. Preparation TC: Add a few tablespoons of oil, onions and carrots to the bowl of TC witted with stirrer, season with salt and pepper and start the P1 Slow cook program for 3 minutes. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, pomidory z puszki i uruchom program P2 Slow cook na 20 minut, po czym dodaj mleko, dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku i podgrzej jeszcze przez minutę. Rozgrzej dużą patelnię z kilkoma łyżkami oleju na dużym ogniu, dodaj cebulę i marchewkę, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 2-3 minuty aż lekko zmiękną. Slow cook program for 20 minutes, then add milk, season with sugar, salt and pepper to taste and cook for another minute. Przygotowanie TC: W misie TC wyposażonej w mieszadło umieść kilka łyżek oleju, cebulę i marchewkę, dopraw solą i pieprzem i uruchom program P1 Slow cook na 3 minuty. Po tym czasie dodaj wino i ponownie uruchom program P1 Slow cook na 3 minuty lub aż wino w większości odparuje.. Po chwili dodaj wino, wymieszaj i gotuj aż większość odparuje, po czym dodaj pomidory z puszki i dokładnie wymieszaj z sosem. Następnie dodaj czosnek i mięso, dopraw oregano i uruchom program P1 Slow cook na 5 minut. English version Quick pasta bolognese (4 servings) Ingredients: 500 g ground meat 2 medium carrots, grated 1 onion, grated 1 can (400 g) chopped ​​tomatoes Add garlic and meat, season with oregano and start the P1 Slow cook program for 5 minutes. Pod koniec dodaj mleko, po czym dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku i podawaj z ulubionym makaronem posypane dużą ilością startego sera. Na środku patelni zrobić miejsce i dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, podsmaż przez chwilę i wymieszaj z zawartością reszty patelni.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/szybki-makaron-bolognese-quick-pasta-bolognese/