Kurczak z botwinką i pieczarkami

Obiad
02.07.2018 20:12
Kurczak z botwinką i pieczarkami

Dziś połączyłam mięso z udek kurczaka z pieczarkami i botwinką, wyszło przepysznie Składniki na 2 porcje: – 300g filetów z piersi lub udek kurczaka – 200g pieczarek – pęczek botwinki (około 500g) – 1 mała cebula czerwona – 2 łyżki masła klarowanego – przyprawy wg smaku Mięso osuszyć, pokroić w cienkie paski, cebulę i pieczarki również pokroić w cienkie paski. Dodać botwinkę, przyprawy, wymieszać dokładnie i dusić na średnim ogniu pod pokrywką z dziurką przez około 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu. Kiedy ja mam ochotę na botwinkę, ale niekoniecznie mam ochotę na zupę, wtedy kombinuję i powstają całkiem fajne potrawy. Zeszklić cebulę na mocno rozgrzanym maśle klarowanym, dodać mięso i smażyć przez około 5 minut mieszając cały czas.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/kurczak-botwinka-pieczarkami/