Chlebek ziołowy z mozarellą

Fit
18.01.2018 14:51
Chlebek ziołowy z mozarellą

Wymyśliłam ten przepis, ponieważ musiałam wykorzystać resztę mozarelli, ale jestem bardzo zadowolona z rezultatu, ponieważ chlebek wyszedł przepyszny Składniki: – 2 jajka – 50g jogurtu naturalnego typu greckiego – 30g mąki ryżowej – 30g mąki kukurydzianej – 2 garście drobno posiekanej kolendry – 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej – 1/4 łyżeczki kurkumy – 1 łyżeczka oleju rzepakowego – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – sól i pieprz wg smaku Dodatkowo: – 50g twardej mozarelli – 2 plasterki boczku – 1 łyżka czarnuszki Jajka rozbełtać z jogurtem i przyprawami, dodać mąki, kolendrę, olej i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do małej (14cm!) formy silikonowej (lub zwykłej formy wyścielonej papierem do pieczenia), wyrównać, posypać mozarellą startą na dużych oczkach, wyłożyć bekon i posypać czarnuszką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/chlebek-ziolowy-z-mozarella/