Młoda kapusta

Obiad
28.06.2018 8:10
Młoda kapusta

Zapraszam do innych przepisów na dodatki do obiadu: – ogórki kiszone – pikantny sos pomidorowy – domowa musztarda – ziemniaki nakrajane – podstawowy przepis na ziemniaczane puree – puree z dyni – jak upiec ziemniaki w mundurkach – konfitura z cebuli – frytki z batatów – gotowana kukurydza – frytki z warzyw MŁODA KAPUSTA PRZYGOTOWANIE: 30 minut Ilość porcji: 4 porcje w formie dodatku do obiadu SKŁADNIKI: – 1 młoda kapusta – 1 pęczek koperku – 500 ml wody – 3 listki laurowe – 5-6 kulek ziela angielskiego – 1 łyżeczka soli – 1/3 łyżeczki pieprzu – 3 łyżki masła – 3 łyżki mąki pszennej PRZYGOTOWANIE: Kapustę obierz, przekrój na pół i dalej na ćwiartki, a następnie wykrój głąb. Młoda kapusta nie była często składnikiem obiadu w moim rodzinnym domu, ale tak jak mama nie gotowała często kapusty, także rzadko sięgała po bigos. Polecam Wam też: – zupa gołąbkowa Młode ziemniaki, młoda kapusta, za te smaki kocham wiosnę. Na patelni rozpuść masło i dodaj do masła mąkę. Postaw na palniku, dodaj wodę i wszystkie przyprawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/mloda-kapusta/