Składniki: 70 dag mięsa gulaszowego z indyka (lub mięsa z udźca indyka) 4 łyżki sosu sojowego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mąki 1 jajko sól, pieprz 1 i 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 4 szklanki płatków kukurydzianych Sos paprykowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki jogurtu greckiego 4 łyżeczki ostrego ketchupu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól Kawałki mięsa pojedynczo wyjmujemy z ciasta, panierujemy w rozdrobnionych płatkach i układamy na dużej blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W tym czasie przygotowujemy sos - wszystkie jego składniki mieszamy ze sobą. Sposób wykonania: Mięso kroimy na kawałki (o długości około 3 cm) i zalewamy sosem sojowym.