Składniki: 200 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki kakao 70 ml soku wiśniowego 70 ml soku wiśniowego 3 jajka 1,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g wiśni 2 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g mlecznej czekolady Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut (po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest w środku suche - jeśli nie, pieczemy jeszcze przez kilka minut). Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut (po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest w środku suche - jeśli nie, pieczemy jeszcze przez kilka minut). Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do rondelka wkładamy masło, topimy go na małym ogniu a następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao oraz sok wiśniowy. Do rondelka wkładamy masło, topimy go na małym ogniu a następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao oraz sok wiśniowy. W oddzielnej misce ubijamy białka jaj na sztywną pianę a następnie przekładam do ciasta. W oddzielnej misce ubijamy białka jaj na sztywną pianę a następnie przekładam do ciasta. Na jego wierzchu układamy wiśnie (można je delikatnie powtykać do środka ciasta). Na jego wierzchu układamy wiśnie (można je delikatnie powtykać do środka ciasta). Odstawiamy z ognia i dodajemy połamaną na mniejsze kawałki gorzką czekoladę. Odstawiamy z ognia i dodajemy połamaną na mniejsze kawałki gorzką czekoladę. Następnie dodajemy ją stopniowo do masy cały czas miksując. Następnie dodajemy ją stopniowo do masy cały czas miksując. Odłożoną wcześniej masę czekoladową podgrzewamy a następnie wrzucamy do niej kawałki czekolady. Odłożoną wcześniej masę czekoladową podgrzewamy a następnie wrzucamy do niej kawałki czekolady.